• Пробиотици ProLact - космическите храни | София: 088 5205153 | Пловдив: 032/621902

Новини

Пробиотиците ProLact Biostim има ново име  - ProLact Family
  • 03.01.2023

Пробиотиците ProLact Biostim има ново име - ProLact Family

Любимата серия пробиотици за цялото семейство е с ново име, но със същия уникален състав. Разберете повече и за селекцията от пробиотични бактерии в двата продукта ProLact Family и ProLact Family+.

Знаете ли, че нашите клиенти никога не се обаждаха в офиса, за да поръчат ProLact BioStim по име... Винаги казваха "Искаме от пробиотика за цялото семейство!".

Това е и причината да решим да преименуваме пробиотиците от серията ProLact BioStim на ProLact Family. Защото те са създадени точно с тази цел - да бъдат подходящи за малки и големи. Искрено се гордеем с това, че пред последните 2 години се превърнаха в едни от най-любимите ви наши продукти.

Пробиотичната храна ProLact Family

  • Лактобацилус Булгарикус, Стрептококус Термофилус, Лактобацилус Рамнозус
  • над 10 милиарда пробиотични бактерии само в 10 гр. (дневна доза)
  • произведена от краве мляко

ProLact Family+ е пробиотик в капсули:

  • Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилус
  • над 1,3 милиарда живи пробиотични бактерии само в 2 капсули (дневна доза)
  • произведен от краве мляко

А ето какви са ползите от пробиотичната храна и пробиотика в капсули от серията ProLact Family

  • помагат при диария и запек
  • незаменими по време на антибиотично лечение
  • подпомагат естествените защитни сили на организма
  • възвръщат баланса в чревната микрофлора

Днес ще ви разкажем малко повече за трите специално селектирани пробиотични щама в ProLact Family


Лактобацилус Булгарикус

Българската пробиотична бактерия е открита за първи път през 1905 г. от Стамен Григоров. Той изследва традиционното българско кисело мляко и открива, че подквасването се дължи на една пръчковидна и една кълбовидна бактерия. По-късно, пръчковидната бактерия е наречена Лактобацилус Булгарикус, а кълбовидната – Стрептококус Термофилус.

В своите трудове, известният учен Иля Мечников свързва дълголетието на българския народ с консумацията на кисело мляко. Той първи създава лекарство с Лактобацилус Булгарикус. През 1908 г. получава Нобелова награда за откритията си.


Лактобацилус Рамнозус

Лактобацилус Рамнозус е пробиотична бактерия, уникално адаптирана към това да оцелява в киселинна среда. Тя успешно преминава пред ниското Ph на стомаха и се захваща за чревната лигавица, където колониализира.

Освен със здравните си ползи, Лактобацилус Рамнозус е широко използван в производството на много сирена, кашкавали и други млечни продукти, защото придава много приятен нежен млечно-сметанов вкус.


Стрептококус Термофилус

Макар да е от семейството на Стрептококите, Стрептококус Термофилус е добра пробиотична бактерия. Тя има синергичен ефект с Лактобацилус Булгарикус, защото му осигурява фолиева и мравчена киселина, която се използва за пуриновия синтез.

© ПроЛакт Трейд ЕООД 2004-2024. Всички права запазени!
Официален разпространител за България на пробиотици ProLact